11 Nisan 2013 Perşembe

Gün - 3 : Build Back & Bis.


body beast build back
Sırt ve biceps çalışması günü.

Önceki günlerin ağrıları kendilerini sık sık hatırlatırken yeni bir çalışmaya girişmek pek de kolay olmuyor. İnsan ister istemez biraz isteksiz giriyor antrenmana. Ama çalışma başlayınca hepsi geçiyor emin olabilirsiniz.

Gerekli malzemeler genel olarak diğer antrenmanlarda olduğu gibi ağırlıklar ve denge topu ya da bir tabure de olabilir zira bir gerekli malzeme de barfiks barı. Çatır çatır barfiks çekerim diyemeyenlerdenseniz benim gibi tabure ihtiyacınız kaçınılmaz olacak. Zira ikinci barfiksten sonra tek ayağı tabureyle desteklemek şart oluyor.
body beast build bis

Çalışma önce sırt çalışmalarıyla başlıyor. Arada karışık egzersizler yaptıktan sonra çaktırmadan biceps çalışmalarına geçiliyor. Toplamda 1 saate yakın süren egzersiz kullandığınız ağırlıklara bağlı olarak zorlayıcı olabilir ki bu da eğer tamamlayabilirseniz egzersizin faydalı olacağının göstergesi olsa gerek.

Sırtı çalıştıran ağırlık çalışmalarını değişik barfiks egzersizleri takip ediyor. Bu sıralarda biraz zorlanmamak işten değil çünkü barfiks zaten başlı başına yeterince zorlayıcı. Devam eden çalışmalarda biceps çalıştıran ayakta ve oturarak ve değişik versiyonlarda ağırlık çalışmaları yapılıyor. Tavsiyem benim gibi sırt çalışmalarında kullandığınız ağırlıklarla devam etmeye kalkmayın. Çalışmayı tamamlayamayabilirsiniz.

Çoğu evde çalışmaya uyarlanmış klasik vücut geliştirme çalışmalarından oluşan güzel bir çalışma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder