9 Nisan 2013 Salı

Gün - 1 : Build Chest & Tris.

Build Chest & Tris.
İlk günün çalışması göğüs ve triceps üzerine... Süresi 50-55 dk. Eğer önceden bir vücut geliştirme geçmişiniz varsa, salona gitmişseniz ya da internetten birkaç video izlemişseniz temel olarak yabancılık çekeceğiniz antrenmanlar değil.

İhtiyacınız olacak malzemeler ağırlıklar, bench ya da denge topu ve bol su.

Programa yeni başlamaktan ve iyi sonuçlar ummaktan olsa gerek biraz heyecan vardı. Bu da beni hızlı bir girişe sevk etti. Önceden az buçuk spor yapmış olmaktan ve programı çok fazla tartmamış olmaktan dolayı özgüvenle girdiğim ağırlıklar 35. dakikadan sonra ton gibi gelmeye başladı. Hele ki bazı süper setlerin sonunda gelen drop setler zaten yere sermişken hadi hemen şınava geçelim deyince dumura uğramamak, şınav pozisyonunu alıp ilk sayıda yere serilip kalkamamak çok ayrı bir zevk! İtiraf edeyim ki bu şınavların çoğunu dizlerimin üzerinde yapmaya çalıştım hiç yapmamaktan daha iyidir diye düşünerek. Bu arada belirteyim çok sportif bir yapım olmasa da hadi deyince soluksuz 30-35 şınav çekebilir vaziyetteyim.

Benim tavsiyem; dumbell ile çalışacaksanız her bir dumbellda çalışabileceğinizin  minimum 5'er kilo altında ağırlıklarla başlamanız. Daha önce de belirttiğim gibi çalışma genel olarak süper setler ve drop setlerden oluştuğundan ve her  dinlenmeden sonra ağırlık arttırımına gidileceğinden zaten normal çalışabileceğinizin üztünde bir ağırlıkla da çalışmış olacaksınız.

İlk izlenimlerimden şimdilik bu kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder