21 Aralık 2016 Çarşamba

P90X & P90X2 & P90X3 Nedir? Farkları Nelerdir? Karşılaştırma Yazısı

Daha önce de yazdığım gibi Body Beast programı toplam 90 günlük. Bu 90 günü 3 periyota bölmüşler. Bunlar: BUILD, BULK ve BEAST. Özellik olarak kısaca bahsedersek ilk kısım vücudu hazırlama, ikinci kısım hacim kazanma son kısım şekillendirme.

Henüz bitirdiğim BUILD kısmının çalışmasında bacak antrenmanı günü biraz zorlayıcı gelince Body Beast'e başlamadan çok önceleri tanıştığım P90X'in en yeni versiyonu olan P90X3'ten biraz yararlanmaya karar verdim. Body Beast'e göre daha tempolu ve nispeten daha kısa olan bu antrenman tabii ki daha rahat ettirdi beni.

Bu vesileyle de sizlere de bu bahsettiğim antrenmanlardan kısaca bahsedeyim dedim.

Hadi başlayalım...

P90X vs P90X2 vs P90X3

Nedir bu P90X , P90X2 , P90X3 ?

Bu bahsettiğim formüle benzeyen arkadaşlar Beach Body isimli evde kendi kendine sporu kendine alan edinmiş bir firmanın programlarından bir seri. Bu blogun ana konusu olan Body Beast de aynı firmanın programlarından. diğer serinin amacı kilo verme ve şekillenme üzerine ve gayet yoğun ve zorlayıcı programlar. tabir yerindeyse soluğunuzu nereden alacağınızı düşündürürler. 

Geçelim karşılaştırmaya...

P90X , P90X2 ve P90X3'ün Farkı Nedir?

Şöyle ki P90X bu serinin ilki. Ortalama 45 dk'lık günlük antrenmanlardan oluşan toplam 90 günlük bir program. İyi bir kondisyonu olmayan bu 45 dakikayı nizami tamamlayamaz. Zorlayıcıdır. antrenmanlarda ağırlık ve barfiks barı kullanılır. Programda antrenör olan arkadaş Tony insan olamaz. ve siz kollarınızın sizi terkettiği yarım saatin devamında o gülerek ve dalga geçerek barfiks çekmeye başlayınca siz küfür etmeye başlarsınız. Çok iyi bir karın egzersizi içerir. Pes etmez devam edebilirseniz şekillenmeniz ve kilo vermeniz işten bile değildir.

Serinin devamı olan P90X2 ise sanki ilki çok kolaymış gibi tamamen atletler için tasarlanmış çok sert bir programdır. Sıradan hareket içermez. Yanına yaklaşılmaz. En son adamlar ellerinin ve ayaklarının altına basket topu koyup şınav çekmeye başlayınca bir daha açmamak üzere kapattım.

Serinin sonuncusu P90X3 ise tahmininizin aksine çok tatlı bir programdır. Günlük çalışmalar ısınma soğuma dahil 30 dakika ile sınırlandırılmıştır ki bu da devamlılığı sağlayan çok önemli bir faktördür. Fakat 30 dakikalık süresinin olması basit olduğu şeklinde anlaşılmasın çünkü neredeyse hiç ara vermeden çalıştırır. Kullanılan alet edevat aynı olup kilo verme ya da sadece şekillenme amacı güden, kilo alma sıkıntısı olmayan kişilere tavsiyemdir. Bazı klasik hareketleri küçük dokunuşlarla çok etkili hale getirmişler ve bunları kendi antrenmanlarınızda kullanmanız işten bile değil. Şahsen ben Body Beast'te kullanıyorum. Hatta Body Beast'in dinlenme gününde eğer ağrım yok ve enerjim yerindeyse P90X3'ün zorlayıcı olmayan yoga ya da denge programlarından birini yaparak bir nevi hareketli dinlenme sağlamaya çalışıyorum.

Aklıma gelenler bu kadar. Aklınıza takılanları sorarsanız elimden geldiğince yardımcı olurum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder