28 Aralık 2016 Çarşamba

"Build" Periyodundan Sonra "Bulk" Periyodu

Daha önce de bahsettiğim gibi Body Beast 3 periyottan oluşuyor: Build, Bulk, Beast. 3 haftalık Build periyodundan sonra Bulk çalışmaları başladı.

Çalışma programı hafta başına 6 gün çalış 1 gün dinlen şeklinde. Şu şekilde devam ediyor: göğüs, bacak, kol ve karın, omuz, yatış. Sonrasında aynı program tekrar ede ede ilerliyor 6 hafta boyunca.

Antrenmanlar 30 dakika şeklinde ayarlanmış ve bu durum gerçekten motive edici oluyor. Aynı uygulamayı P90X3'te görmüş ve beğenmiştim gerçekten. Süre kısa tutulunca gücünüzü bir sonraki harekete saklama endişesi taşımadan kendinizi zorlama şansınız oluyor. Build periyodundayken sıradaki hareketi de tamamlayabilmek adına bazen bu enerjini tamamen harcamama üçkağıdını yapıyordum.

Yine Bulk periyodunun Build periyodundan sonra değiştirdiği bir çalışma şekli olarak üst üste 3-4 farklı hareketi içeren Huge setler yerine sabit ağırlıklarla ve ağırlıkları bırakmadan sadece 10 saniyelik dinlenme aralarıyla 5X5 şeklinde çalışılan Force Set daha fazla uygulanıyor.
Force Set

Yine yeni eklenen bir diğer çalışma şekli de Progressive Set ki bunda da yine arada 10 saniyelik aralıklarla ve ağırlık arttırarak 15, 12, 8 sonrasında 30 saniye dinlenme ve son yaptığınız 8 tekrarda kullandığınız ağırlıklarla başlayarak ve bu sefer her seferinde ağırlık düşürerek 8, 12, 15 tekrar yapılan bir çalışma şekli oluyor.

Progressive Set
Çalışmalar özelinde izlenimlerimi yazmaya devam edeceğim...

2 yorum:

  1. Yazılarınız ve yaptığınız şey çok güzel tebrik ederim. Bu arada 4 sene önce yüklediğiniz program ve çalışma düzeni güncel mi? Eğer değilse mail üzerinden ulaştırma ya da yükleme şansınız var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telif hakkı sebebiyle sıkıntı olabileceğini düşünerek yayınlamanın sakıncalı olduğunu düşünüyorum fakat google'da "body beast workout program" şeklinde aratırsanız görsellerden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Saygılarımla...

      Sil